vrijdag 1 januari 2010

De Rockies in de winter


Wat is er op oudejaarsdag leuker dan een dag als broers samen de bergen in? Dat hebben Hans en Frank dus gedaan. De weersverwachtingen voor gisteren van de afgelopen dagen liepen uiteen van -15 tot -25, van zon tot bewolkt en van droog tot sneeuwval, dus niet te peilen.
De weg naar de Rockies toe was goed begaanbaar. Het tolhuisje was niet bemand dus dat was lekker goedkoop. In ruil daarvoor was de weg door de bergen niet gestrooid en schoongeveegd. Er werd gewaarschuwd om niet zonder winterbanden of sneeuwkettingen verder te gaan, maar ja wij zijn Bauers...
Ondanks dat het de meeste tijd wel sneeuwde hebben we toch de mooie indrukwekkende panorama's gezien. Aan het eind van de middag in Banff nog even rondgeslenterd en koffie met een appelpuntje naar binnen gewerkt. En daarna in het donker op weg naar huis waar we om half negen de open haard flink hebben opgestookt. En met een lekker drankje en wat te knabbelen merk je dan niets van 25 graden vorst. Anders dan in Nederland werd er om middernacht geen vuurwerk afgestoken dus hebben we maar wat familie wakker gebeld in Nederland. Het is immers niet onze schuld dat voor ons het jaar 2009 8 uur langer heeft geduurd!
Vandaag schijnt het zonnetje dus we gaan nog weer lekker even naar buiten om te schaatsen op de, jawel, Bauer hockey skates.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten