dinsdag 9 november 2010

Potluck

Vorig jaar hoorden we deze term voor het eerst en we begrepen eigenlijk niet goed wat het was. Maar, veel uitleg hadden we niet nodig om het te begrijpen. Inmiddels zijn we vele potluck-bijeenkomsten verder en wordt het steeds moeilijker om iets te bedenken wat we mee kunnen nemen.
Nou, wat is een Potluck?
Potluck is een gezellig samenkomen van mensen, waarbij iedereen iets te eten mee neemt. De komende maand hebben we bij het Rode Kruis, bij C.A.R.E., bij de Red Deer Child Care en bij het Baha'i centrum in Red Deer een dergelijke avond. Het zal ongetwijfeld een gezellige boel worden.
Verder zijn we bijna elke woensdagavond bij Richard, waar het ook gebruikelijk is om iets te eten mee te nemen. Doordat bij elke bijeenkomst vele nationaliteiten komen, zijn er ook heel veel verschillende gerechten die je kunt uitproberen.
Je zou voor de gein eens 'potluck' op google moeten zoeken. Er zijn heel veel websites te vinden hierover.
Een tijdje geleden was Yvonne bij een verjaardag aanwezig. Bij de uitnodiging voor deze verjaardag stond dat je eventueel een 'veggie' of een 'dessert' mee zou kunnen nemen. Waar we eigenlijk gewend waren om een cadeau mee te brengen werd er dus iets gevraagd om mee te brengen voor het eten. Bij de verjaardag kwam dit ter sprake. Een aantal gasten vroegen aan Yvonne hoe dat in Nederland dan gedaan werd. De meesten weten dat, wanneer je een verjaardag hebt, je drukdoende bent met het voorbereiden van het eten en de versnaperingen. Nou, daar keken ze tijdens de verjaardag wel van op. Hoe kun je dat allemaal betalen, was de vraag. Tja, dat is voor velen een behoorlijke opgaaf. Helemaal dus geen gek idee, zo'n Potluck.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten