donderdag 18 november 2010

Wind Chill

Godskelere wat is het koud!

Afgelopen weekend vonden we nog dat best lekker warm was voor de tijd van het jaar. Maar twee dagen later komt de temperatuur overdag niet boven de -15. Daarbij een harde ijzige wind, die de gevoelstemperatuur nog 10 graden kouder maakt. Dit noemen ze de zogenaamde wind chill factor.
Dus toen Frank gistermiddag bij een klant midden in de open vlakte een heftruck ging afleveren, en nog even het een en ander moest uitleggen over de werking en de uitrusting, was hij maar wat blij dat het laatste stukje papierwerk invullen binnen was.
En Yvonne had gisteravond haar gezicht bijna bevroren, toen we tegen de wind in terugliepen van onze woensdagavond barbeque bij Richard. Jazeker barbeque, want weer of geen weer, er worden hamburgers en hot-dogs op de grill gebakken.
Gelukkig vindt iedereen het enorm koud, zelfs de geboren en getogen Reddeerians. De komende dagen blijft het nog zo koud en zal er nog wat sneeuw vallen. Maar vanaf begin volgende week verwacht de Canadese Piet Paulusma weer wat meer zon en minder wind. Dat betekent prachtig mooi en gezond winterweer, iets waarvoor veel Nederlanders ieder jaar naar de Alpen op vakantie gaan.


Ski-Hill Kin Canyon Red Deer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten