woensdag 29 december 2010

winterse temperaturen en activiteiten

Zondag hebben Jesse en Patrick onverwachts een uitje gemaakt naar Banff. Samen met Richard en twee jongens die we kennen van de avond bij Richard zijn ze naar Banff gereden waar ze vervolgens in een soort grote zwemband van de bergen af konden glijden. Een superleuke uitdaging. Na afloop effe opwarmen in Banff Hot Springs. Een leuke dag waar je wel wat kilometertjes voor moet rijden.

-15 Graden en dan barbequen?

De vuurplaats zorgt voor een sfeervolle winteravond. Uhm yep, het is wel een beetje koud buiten, maar bij de vuurplaats is het eigenlijk goed uit te houden. Patrick en Jesse weten hoe ze een perfect vuurtje moeten maken en dan vervolgens de chicken-kebab erop bakken. Lekker, lekker.


West Edmonton Mall

De snelweg naar Edmonton is goed begaanbaar. Dus rijden we dinsdag rond de middag naar Edmonton voor een bezoekje aan de W.E.M.. Het is er ongelooflijk druk, warm en benauwd. Na twee-en-een-half uur is het wel genoeg geweest en rijden we weer richting Red Deer. Als we bijna in Red Deer zijn, slaat het weer om en rijden we door de sneeuw terug naar huis.

Vanavond zijn we natuurlijk weer naar Richard geweest. Jesse en Patrick zijn uitgenodigd door Richard om aanstaande zaterdag met een stel ergens te gaan schaatsen. Yvonne is uitgenodigd om morgenavond bij een Wedding-Shower te komen. Geen idee wat het inhoud, dus extra leuk om erop af te gaan. Een beetje gekleed en een aardigheidje meenemen kan geen kwaad.
En we zijn allevier uitgenodigd voor nieuwjaarsdag bij Marleen en Allan (de ouders van Richard). Tegelijk met ons zullen we daar kennis maken met een nieuw gezin dat net als wij nieuwkomers in Red Deer zijn. Al met al genoeg te doen voor de komende dagen.

Morgenavond gaan we naar de ijshockeywedstrijd The Rebels tegen Lethbridge. The Rebels komen uit Red Deer en doen het erg goed in de competitie. Voordat Jesse zondag weer naar Nederland vertrekt, moet hi jwel een echte ijshockeywedstrijd bijwonen. Dat gaat morgen gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten