zondag 12 december 2010

Red Deer in Kerstsfeer

Nog een paar dagen voordat we naar Calgary-Airport rijden om Patrick op te halen. Hij reist niet alleen. Patrick houdt Jesse T. gezelschap tijdens de vlucht. Jesse is erg benieuwd naar de verschillen in Red Deer tussen zomer en winter.
In de afgelopen weken hebben we regelmatig contact gehad met Patrick. Het verblijf bij Elizabeth heeft hem erg goed gedaan. Hierdoor kon hij in Wijchen blijven, kon hij zijn vrienden blijven ontmoeten, kon hij blijven basketballen en kon hij als vrijwilliger helpen in de oude en nieuwe sporthal van Wijchen.
Plantsoen Town Hall
Het is bijna Kerstmis en al wekenlang is Red Deer gehuld in Kerstsfeer. Ook bij ons huis hebben we wat kerstverlichting gemaakt. Zie hier, de ijskandelaar. Met de vorst blijft zo'n kandelaar lang mooi.

IJskandelaars
De personeelsvereniging van Yvonne's werk had een uitstapje geregeld. Eerst met de bus naar Stettler, vervolgens met een oude dieseltrein van Stettler naar Big Valley. In Big Valley, een enorm klein gehucht, konden we genieten van een buffet en was er de mogelijkheid om aansluitend te dansen. De band van de avond:

Loose Chips
Volgens Aydee was het wel een lange rit om ergens te gaan eten. Het was gezellig, en daar gaat het om. Na het buffet en het dansen was het weer tijd om terug te gaan. Eerst weer met de trein (anderhalf uur) en dan nog met de bus (1 uur). Och ja, je moet er iets voorover hebben he.

Afgelopen vrijdag hadden we de potluck van de Red Cross. Frank maakt inmiddels ook deel uit van de Red Cross Family. Hij is inmiddels lid van het Disaster Management Team. Deze week heeft hij 'Pieperdienst'. Overigens heeft hij na twee dagen al gepresteerd om de pieper te laten vallen, waardoor hij noodgedwongen een nieuwe pieper moest aanvragen. Och, ja, ongeluk zit in een klein hoekje nietwaar.
Yvonne blijft druk bezig. Afgelopen week heeft ze de ijskandelaars gemaakt, en nu is ze druk bezig met het maken van gordijnen voor een van de Child Care Locaties. Op verzoek van haar werkgever, want die hebben inmiddels wel ontdekt dat Yvonne redelijk handig is met de naaimachine.

Volgende week maandag gaat Yvonne naar een specialist in Calgary vanwege de pink. De rontgenfoto's hebben uitgewezen dat er het e.e.a. aan de hand is met de pink. Wat de behandeling verder inhoud is nog niet duidelijk. We wachten het af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten