vrijdag 29 april 2011

Wisdom Teeth!

In één behandeling worden de vier verstandskiezen bij Patrick verwijderd. Iets wat ze hier de normaalste zaak van de wereld lijken te vinden. Patrick wordt om 7 uur (in de ochtend!) verwacht bij de chirurg! Half slaapdronken gaat hij erheen. Hij weet dat hij onder volledige narcose wordt behandeld. Bij binnenkomst wordt hij verwelkomd door een lieve, oudere dame. Deze dame vertelt kort, zakelijk en duidelijk wat Patrick allemaal te wachten staat. De bloeddruk is goed, hartslag is normaal. Wat Patrick van te voren niet wist is dat hij een infuus aangeprikt krijgt. Dit heeft hij al eerder meegemaakt, en hij vindt het niet echt een lekker idee. Maar het is niet anders. Het lukt de vrouw gelukkig om meteen goed te prikken. De ervaring voor Patrick is hierbij ook wel eens anders geweest. Een pluspunt voor deze vrouw dus.
Om kwart over zeven is Patrick aan de beurt en mag hij met chirurg Hajjaj Al Hajjaj meelopen naar de operatie kamer. Een klein uurtje later is de behandeling achter de rug en kan Patrick opgehaald worden. Zelf autorijden is er natuurlijk niet bij. Als Yvonne Patrick ophaalt, zit Patrick in een rolstoel! Met een paar rode ogen en een redelijk opgezet gezicht kijkt Patrick flauwtjes van zich af. Het ergste gaat nu komen. Met een dosis pillen en goede raadgeving gaan we huiswaarts. Volgens de assistent zal de zwelling en de pijn de komende dagen toenemen. Het is belangrijk dat Patrick op tijd de pijnmedicatie neemt, ook tijdens de nacht (om 3 en 6 uur). We zijn inmiddels drie dagen verder. De zwelling lijkt iets af te nemen, het eten gaat wat makkelijker en van pijn lijkt eigenlijk geen sprake.
Een prettige afleiding in deze dagen zijn de Team Handball wedstrijden van de Provincials. Vanochtend hebben we de eerste wedstrijd gewonnen en de tweede verloren. Eén van onze keepers heeft een goede indruk achter gelaten bij de coach van Team Alberta. Hij is inmiddels al benaderd om mee te gaan naar Argentinie met Team Alberta (onder 18 jaar). En dan te bedenken dat deze jongen nog nooit heeft gehandbald, en voor het eerst keeper is! Overigens speelt één van de jongens uit het team al in Team Alberta. Deze jongen is vorig jaar tijdens de Provincials gevraagd om speler te worden bij het Team Alberta. Hij is afgelopen zomer mee geweest naar Italie en zal dit jaar ook mee gaan met het U18 team.

1 opmerking:

  1. een ding is zeker..
    je bent er in een keer helemaal vanaf.
    hier gaat het als je geluk hebt in 2 anders in 4 keer...
    jammer dat je geen foto's hebt van het dubbele gezicht, zonder fotoshoppen.
    hihihi
    nee, na regen komt zonneschijn, dat blijkt maar weer. hoewel 3 dagen wel lang duren op zo'n moment.
    groeten DAC

    BeantwoordenVerwijderen