dinsdag 5 april 2011

zomerse temperaturen

Het begint erop te lijken dat de lente wat meer de overhand begint te krijgen. De temperatuur komt overdag in elk geval duidelijk boven de 0 graden uit. Voor Patrick reden genoeg om zijn basketball short aan te trekken:

Vorige week, tijdens de voorjaarsvakantie (!), moesten de kinderen van de Buitenschoolse Opvang hun skikleren nog aantrekken. Niet alleen omdat het niet warm genoeg was, maar de sneeuw was behoorlijk aan het smelten en zorgde voor enorm veel water. Maar met het dragen van de skikleren konden ze toch lekker buiten spelen.


Tijdens de vakantie zijn we met de kinderen van de BSO een middag wezen zwemmen, hebben we een yoga-class gevolgd en hebben we een middagje mogen oefenen op een curlingbaan. Patrick was ook bij het zwemgebeuren aanwezig. Kijk, dat is nou makkelijk als je de enige (enigste) man bent bij de organisatie. Dan hebben ze je sowieso nodig om mee te kunnen gaan in de jongens kleedruimte. Dus, Patrick kreeg effe twee uurtjes betaald om mee te gaan zwemmen. In het zwembad overkwam ons iets wat je niet dagelijks meemaakt in een zwembad. De kinderen waren nog maar net in het water toen er een alarm afging. Iedereen natuurlijk meteen het water weer uit. Terwijl iedereen aan de kant stond te wachten wat er verder ging gebeuren, stond het personeel uilig te kijken wat ze nu eigenlijk moesten doen. Tja, de hele groep moest naar buiten (! 2 graden boven nul !). Oh ja, ze moesten dan aan iedereen een deken uit gaan delen. Je snapt dat dat wel effetjes ging duren (al hoort dat niet zo te gaan). Gelukkig was het een vals alarm en hoefden we niet allemaal naar buiten. Alleen het idee al dat we met alle kinderen in onze zwemkleding naar buiten zouden moeten!


Binnenkort gaat Yvonne naar een trouwerij. Eén van de meisjes van de Irakeese familie gaat trouwen. Samen met Raihanna, de moeder van de bruid, is Yvonne druk in de weer om één en ander te regelen. De moeilijkste vraag is wel of ze de sluier wil maken. Yvonne heeft nog geen idee hoe het eindresultaat moet zijn, maar daar komt ze van de week wel achter. Verder is het erg onduidelijk hoe de dag eruit moet gaan zien. Het wordt waarschijnlijk een vergelijkbaar feest als tijdens de verloving. Ook toen waren er naast de broers en zus alleen maar vrouwen uitgenodigd.


Dat we hier inmiddels lekker druk zijn, zal menigeen al wel opgemerkt hebben. Patrick en Yvonne zijn beiden coach van het handbalteam van Patrick`s voormalige school; Lindsay Thurber Comprehensive High School. Er wordt elke dag getraind tussen 5.15 pm en 7 pm. Dat betekent dat ze allebei direct vanaf hun betaalde job door kunnen rijden naar de handbaltraining.


Frank heeft tijdens de laatste bijeenkomst van KidSport (vorige week) de taak van beheerder voor de financieen op zich genomen. Er zijn nog wat andere posities te verdelen, o.a. een taak voor een secretaresse. Wie weet waar dat nog toe leidt.


Vanavond is Frank aanwezig bij een bijeenkomst van The Heat basketball in Red Deer. Het hele basketball gebeuren kan wel wat nieuw leven ingeblazen worden. En Frank gaat daarbij helpen. Zijn taak is: een Curriculum opzetten, een technisch beleidsplan waarin verschillende spelstijlen staan, aangepast aan de leeftijd. Startend bij de Middle School tot College, dus 12 tot 18 jarigen.


Ondertussen zit Patrick samen met Novel uit te rusten voor de televisie. Na een dag hard werken, is dat wel effe lekker. Novel is net als Patrick op zijn 16e in Red Deer komen wonen. Beide jongens weten wat het is om op een totaal andere plek in de wereld een nieuwe start te maken. En beiden weten dat het niet makkelijk is op die leeftijd. Voor Novel is het nog eens extra lastig, omdat hij niet de kans heeft om terug te gaan naar zijn Vaderland. Nog een weekje en Frank geeft een feestje. Tja, hij is nu éénmaal jarig, en bij een verjaardag hoort een feestje. Mocht je in de gelegenheid zijn, je bent van harte uitgenodigd.

1 opmerking:

  1. wat een sportieve acties allemaal...
    hoe kan het ook anders.
    en een sluier maken? hoe doe je da?
    succes, heb je nog vitrages van hier meegenomen?
    nee, geintje... ben nieuwsgierig hoe het was.
    X van zus

    BeantwoordenVerwijderen