woensdag 4 maart 2009

Na een maand rijden in een huurauto werd het wel tijd om zelf een auto te kopen. Na een paar proefritjes hebben we een Chevrolet Uplander gekocht, bouwjaar 2006. Deze auto is compleet gelijk aan de Pontiac die we de eerste maand hebben gereden. Gisteren hebben we de huurauto ingeleverd. Omdat de auto in Galgary gehuurd is, moesten we dus met twee auto's achter elkaar aanrijden om de huurauto weer in Galgary af te leveren.
Maandagmiddag werd Frank gebeld door een verzekeringsmaatschappij die aanvullende verzekeringen verzorgt. Ze nodigden Frank uit voor een gesprek in Galgary!! Nou, dat kwam dus goed uit. Frank ging op tijd van huis, zodat hij eerst naar het gesprek kon gaan. Ik ben een paar uur later vertrokken en heb Frank uiteindelijk opgehaald bij de autoverhuur in Galgary. Gisterenavond werd Frank al gebeld door het bedrijf, en vanmiddag heeft hij een vervolggesprek. We hopen natuurlijk dat het iets wordt. En als hij wordt aangenomen, zal hij in Red Deer komen te werken. In Galgary zou geen optie zijn, dat is gewoon te ver weg.
Afgelopen zondag heb ik voor het eerst sinds jaren geschaatst. Op ijshockeyschaatsten en met een ijsrollator lukte het om 20 minuten rond te schaatsen. Best eng, maar het is me toch gelukt. Ik kijk nu al uit naar de volgende schaatssessie. Als het allemaal goed blijft gaan, zal ook ik een paar Bauer-schaatsen aan gaan schaffen.
Vanochtend, om negen uur, was het al zo lekker warm dat Frank en Patrick eerst naar de ijsbaan zijn gegaan om wat ijshockey-oefeningen te doen, in plaats van het eerste uur naar biologie.
En morgen moet het gaan lukken, dan ga ik weer naar de schilderklas. En nu maar hopen dat het wel doorgaat. Vorige week is het vanwege ziekte niet doorgegaan. Ik heb toen wel anderhalf uur met anderen van de Art Gallery gekletst wat ook een erg prettige ervaring was.

2 opmerkingen:

  1. Hello familie,

    Het is leuk te lezen wat jullie zoal meemaken en wat een luxe om op een woensdagochtend lekker te gaan schaatsen. Yvonne ik weet dat je schilderen erg leuk vindt en hoop dat je het naar je zin zal hebben op de Art Gallery. En Pat al je rijbewijs halen helemaal geweldig... zo te horen komt er langzamerhand schot in jullie dromen verwezelijken. Lekker toch.. Geniet er maar lekker van, wij genieten met jullie mee.
    Liefde Hans & Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo lieverdjes,
    wat heerlijk om jullie positieve berichten te lezen. Welja, doe maar net of je met vakantie bent. Lekker schaatsen, wel, beschouw het maar als een biologie-les. En dan Patrick achter het stuur, kerel we zijn wel trots op je.
    Wat is het ineens veel warmer bij jullie. De sneeuw is toch zeker niet al weg? Kan Ryan de laarsjes al aan de wilgen hangen?
    Yvon, knap hoor dat je ook geschaatst hebt. Leve de rollator, die behoedt je voor vallen! Succes met je creatieve plannen. We zijn benieuwd. Ook natuurlijk naar het resultaat van Frank z'n sollicitatie!
    Proficiat met de aankoop van de Chevrolet en dat jullie daar maar veel plezier van mogen hebben. In Canada hebben ze geen kleine auto's zoals wij hè. Hier noemden ze Chevrolet wel "scheve jet", maar dat zal wel jalousie geweest zijn.
    Pat, succes met je autorijden en ook met school. Als het niet meevalt: je weet waarvoor je je best moet doen hè, architecten hebben ze vast in Canada ook nodig!
    Groetjes en een hug van (o)pa en (o)ma

    BeantwoordenVerwijderen