zondag 22 maart 2009

The Provincials

Na het winnen van de regiowedstrijden en het behalen van de tweede plaats in de voorrondes voor the Provincials hebben de jongens van het LTCHS (het team waar Patrick in speelt) deel genomen aan the Provincials. Dit is een toernooi waar de 16 beste teams van Alberta strijden om de titel van Alberta. Elk jaar wordt het toernooi in een andere plaats gehouden. Dit jaar vonden de wedstrijden plaats in Red Deer. Donderdagochtend was er een officiele opening. 50 Jaar geleden werd er voor het eerst een kampioenschap voor dames gehouden. Een aantal speelsters die destijds de 1e en 2e plaats hebben behaald, waren zowel bij de openingsceremonie als bij de medaille-uitreiking van de dames aanwezig.
Bij alle wedstrijden was veel publiek aanwezig, maar het meeste publiek was aanwezig tijdens de finalewedstrijden, gisterenavond. Geweldig om te zien hoe enthousiast het publiek de teams aanmoedigde. The Gougars hadden zelfs hun eigen chearleaders bij zich. Natuurlijk traden deze meiden in de pauze op. Jammer voor de Gougars, maar het beste team won met een ruime overwinning: The Raymond Comets wonnen met 105-68!
Het team van Patrick was niet echt opgewassen tegen deze jongens. Er is tijdens deze drie toernooidagen op een bijzonder hoog niveau gebasketbald. Een goede ervaring voor het volgend seizoen. Nu maar hopen dat het LT Raiders-team volgend jaar weer zo goed presteert dat ze er weer bij kunnen zijn. Van het huidige team zijn 5 spelers gestopt omdat ze van school gaan. Dat betekent dat er in elk geval 9 spelers zijn die volgend seizoen weer in het team meedraaien. Het basketballseizoen is nu afgelopen. Na de vakantie (springbreak) begint op 30 maart weer een nieuw sportseizoen. Patrick weet nog niet aan welke sport hij gaat meedoen, maar er is keus genoeg: rugby, baseball, badminton, track-and-field. Och, we zien het wel.
(Zie de diaserie voor meer foto's van het toernooi)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten